Dan opštine Bratunac

Povodom dana opštine Bratunac, 25. septembra, održana je svečana sjednica na kojoj su uručene plakete, povelje, zahvalnice i novčane nagrade zaslužnim pojedincima i najuspješnijim studentima ove opštine. Plaketa Opštine Bratunac biće uručena predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću za doprinos u infrastrukturnim projektima, Edinu Ramiću, federalnom ministru raseljenih lica i izbjeglica, za projekte i pomoć povratka na ovu opštinu. Pored pomenutih, najveće opštinsko priznanje biće dodijeljeno i Zoranu Tegeltiji, predsjedavajućem u Savjetu ministara BiH i Staši Košarcu , ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH za pomoć u investicijama i kapitalnim projektima ove opštine. Edin Ramić je prisustvovao svečanoj sjednici i lično primio priznanje, dok će ostalima biti uručeno na svečanom otvaranju mosta „Bratoljub“ u martu 2021.godine. Vinka Milanović, dobila je povelju Opštine za izuzetan doprinos pri realizaciji kapitalnih projekata na opštini Bratunac.  Dobitnici povelja su i Bojan Trninić, direktor Fabrike za pocinčavanje Srebrenica, za doprinos u zapošljavanju, Vujadin Savić, direktor firme „Progres“, kao i Srđan Šarenac, ispred KK Bratunac, za izuzetan doprinos sportu i uspjehu kluba. Najuspješniji studenti takođe su bili nagrađeni. Načelnik Opštine ističe da je jedan od glavnih ciljeva da se spriječi odlazak mladih.

„Naša obaveza je da im pokušamo obezbjediti i posao, a vidimo da svake godine sve veći broj privrednih pogona u Bratuncu se proširuje, tako da i u narednih tri-četiri godine izgradnjom slobodne zone, proširenjem postojećih pogona sigurno će biti mjesta za sve njih da mogu da se vrate u svoju matičnu opštinu i tu nastave život“ , istakao je Mlađenović.

Studenti ističu da im ova nagrada veoma znači i da će im koristiti kao još jedan, dodatni motiv, ka konačnom ostvarenju zacrtanih ciljeva.

„“Svaki podsticaj Opštine veoma znači  studentima. Opština je neophodno da potpomaže studente u njihovom radu, pogotovo studente koji se trude da ostvare neki prosjek i da svojim zalaganjem i radom postignu neke određene uspjehe. Ova nagrada će nam poslužiti kao satisfakcija u našem daljem školovanju i radu“, rekla je Marijana Grujičić, student četvrte godine srpskog jezika i književnosti.

Na Marijanine riječi nadovezao se i Nikola Turuntaš, student hemije na prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

„Ova nagrada je veoma dobar podsticaj, na bilo kakav način da bi motivisao studente ili sportiste da napreduju u svom daljem radu, da uspjevaju što više i da teže ka zvjezdama“ , dodao je Turuntaš.

Prvorangirani studenti od prve do šeste godine dobili su nagradu od 200 maraka, dok će ostalim studentima biti uručene nagrade od po 100 maraka.

Svečanoj sjednici prisustvovalo je oko pedeset ljudi, shodno naredbama Republičkog kriznog štaba.