Crveni krst Bratunac obilježio Međunarodni dan volontera

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bratunac druženjem mladih volontera obilježila je međunarodni dan volontera – 5. decembar.

“Peti decembar je dan koji se u cijelom svijetu obilježava kao Dan volontera. S obzirom da naša organizacija počiva na volonterizmu, ovaj datum je veoma značajan za nas. Ovo je ujedno prilika da Crveni krst Republike Srpske, kroz svoju strukturu organizovanosti, izrazi zahvalnost velikim humanistima volonterima“ istakla je Mirjana Ostojić, sekretar OO Crvenog krsta Bratunac.

Kako su nam rekli mladi volonteri, Milica Stanojević, Matej Šakota, Katarina Davidović i Nemanja Bratić, svi oni su učestvovali u mnogim volonterskim akcijama, olmaldinskim kampovima, takmičenjima o zaštiti od mina i pružanju prve pomoći. Svi su se složili da im članstvo u Crvenom krstu omogućava da se kroz pomenute aktivnosti upoznaju sa drugim mladim osoba iz Republike Srpske i okruženja i da na taj način stiču nova prijateljstva, ali i nove vještine. Pozvali su i drugu djecu i omladinu da se priključe.

Danas će Crveni krst uručiti i Zahvalnice zaslužnim pojedincima i institucijama.

Kompletne izjave možete poslušati danas u našem radio programu od 14.15.

Piše: M.V.