Članovi BK Kum počeli takmičenje u bokserskoj ligi Republike Srpske

BK KUM

Takmičenje u bokserskoj ligi Republike Srpske počelo je proteklog vikenda u Bijeljini. Bokseri BK Kum iz Bratunca imali su zapažene nastupe. Tim povodom u našem radio programu ugostili smo omladince bratunačkog kluba: pionirku Manuelu Vujić, pionira Tihomira Šarčevića i juniora Luku Perića.

Manuela je u Bijeljini odradila prvi meč u karijeri i zabilježila pobjedu.

,,Boksom sam počela da se bavim, jer sam pratila po društvenim mrežama borbe i svidjelo mi se. To je postalo moja ljubav, uz muziku kojom se duže vremena bavim. Ovo mi je bio prvi duel i odmah trijumf tehničkim nokautom u prvoj rundi, protiv godinu dana starije djevojke iz Sokoca, koja je ranije već imala borbe. Ne mogu reći da je postojao strah, ali jeste neko nestrpljenje. Zahvaljujem se treneru Siniši Lopatiću, koji nam zaista daje veliki vjetar u leđa“ rekla je Manuela Vujić.

Prvu borbu imao je i junior Luka Perić.

,,Nažalost, izgubio sam na poene, ali treniraću i dalje da budem što bolji. Boksom sam se ranije bavio neko vrijeme, pa sam prestao i onda ponovo počeo prije osam mjeseci. Trenutno nas je nešto više od dvadeset u klubu i jako je dobra atmosfera. Sparing borbe su veoma zanimljive, jer svi međusobno odmjeravamo snage“ nadovezao se Luka Perić.

Tihomir je najiskusniji bokser od troje naših gostiju, mada je i dalje pionir.

,,Prvu borbu sam odradio još prije tri godine. Od tada većinu mečeva sam dobio. Što se tiče duela u Bijeljini, remizirao sam sa aktuelnim šampionom Bosne i Hercegovine, članom BK Obilić iz Zvornika. Taj rezultat mi je omogućio plasman na prvenstvo Bosne i Hercegovine. Radimo naporno i svakodnevno da bismo spremni dočekali predstojeća takmičenja i nastavak lige“ istakao je za naš radio Tihomir Šarčević.

Želimo mnogo uspjeha bratunačkim bokserima.

Piše: M.V.