CIK BiH potvrdio rezultate izbora: Rankić novi načelnik u Bratuncu, Kraljević osvojio novi mandat u Vlasenici

Izbori.ba

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je večeras odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine. Novi načelnik opštine Bratunac je nezavisni kandidat Srđan Rankić, dok je Miroslav Kraljević u Vlasenici osvojio još jedan mandat. Rezultati za načelnika i Skupštinu opštine Srebrenica biće potvrđeni dopunskom odlukom (kao i za Grad Doboj).

Srđan Rankić, nezavisni kandidat, je u trci za načelnika opštine Bratunac pobijedio dosadašnjeg Nedeljka Mlađenovića (SNSD) i njegovog zamjenika Saliha Dubičića (SDA). Rankić je osvojio 4.725 glasova, odnosno 45,63%, Mlađenović je imao 4.167 (40,24%), dok je Dubičić sakupio 1.463 glasa (14,13%).

Najviše odbornika u Bratuncu osvojio je Savez nezavisnih socijaldemokrata – 6, Ujedinjena Srpska, Demokratski narodni savez i Stranka demokratske akcije osvojili su po 3, Srpska demokratska stranka, SPS Republike Srpske i Zajedno za Bratunac 2, a po 1 su osvojili Narodni demokratski pokret, Partija demokratskog progresa, Savez za novu politiku i Bošnjačka lista.

Miroslav Kraljević je u Vlasenici, kao kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata, dobio povjerenje 65,24% glasača, odnosno 3.696. Njegova protivkandidatkinja Danijela Đukić iz Srpske demokratske stranke osvojila je 1.969 glasova (34,76%).

U lokalnoj Skupštini opštine Vlasenica SNSD će imati 9 od 19 odbornika, a još 6 lista prešlo je cenzus: SDS (3 odbonika), SP (2 odbornika),  SDA (2 odbornika), US, DNS i NDP po 1.

Piše: M.V.