Četiri gostovanja za fudbalske klubove sa područja Bratunca i Srebrenice

02.10.2020 Piše: urednik

Vikend koji je pred nama donosi samo gostujuće utakmice za klubove sa područja opština Bratunac i Srebrenica. Bratstvo će u Vlasenicu, Guber u Čajniče, Polet gostuje Borcu iz Osmaka, a Budućnost Jasenici. Svi dueli zakazani su za nedjelju u 15.30.

Bratunačko Bratstvo će u sklopu 9. kola Druge lige Republike Srpske ,,Istok'' odigrati lokalni derbi sa Vlasenicom. Domaćin u ovom meču je u dobroj seriji, a prošlog vikenda slavili su na gostovanju Guberu. Trenutno drže šestu poziciju na tabeli, sa 13 osvojenih bodova. Što se tiče tima iz Bratunca, vezali su dvije pobjede i došli do 9 bodova, što je trenutno dovoljno za diobu pozicija 13 i 14. Suspenziju zbog trećeg žutog kartona odradili su Lončarević i Erkić, tako da će ekipa nastupiti u punom sastavu.

- Biće ovo duel dvije prijateljske ekipe. Zaista imamo odlične odnose sa FK Vlasenicom, sigurno najbolje od svih klubova. Mi u svakom meču idemo na bodove, očekujemo pobjedu, ali ne bismo bili nezadovoljni ni remijem. Želim da istaknem i da naše omladince očekuje gostovanje u Pilici - rekao je za UPSMedia Željko Lazić, predsjednik Bratstva.

U istom takmičenju Guber će gostovati Stakorini u Čajniču. Srebrenički klub je vezao dva poraza, ali su i dalje u gornjem dijelu tabele, sa 13 osvojenih bodova. Stakorina ,,dijeli'' poziciju sa Bratstvom.

- Očekuje nas jedno daleko gostovanje, moraćemo malo ranije da krenemo u nedjelju. Muči nas i nekoliko povreda, ali kao i u svakom meču mi idemo na pobjedu. Liga je prilično izjednačena i uvijek je svaki ishod duela moguć - prokomentarisao je Zijad Salimović, predsjednik srebreničkog kluba.

Kravički Polet će u okviru 6. kola Područne lige ,,Birač'' gostovati Borcu iz Osmaka. U prošlom kolu zabilježen je prvi poraz u sezoni, a ekipa je i dalje na poziciji broj 2 sa 12 bodova. U ovom susretu neće moći da računaju na Ostojića i Marinkovića, dok je pod znakom pitanja i prvi strijelac lige Milutinović. Borac je trenutno na koti od 10 bodova i odmah iza Poleta.

- Mi ćemo ići na pobjedu i u slučaju iste postavili bismo se opet u idealnu poziciju, a u slučaju poraza bićemo u mnogo težoj, jer je cilj titula u ovoj ligi - istakao je za naš portal Marko Cvjetinović, trener ekipe iz Kravice.

Budućnost iz Skelana gostovaće Jasenici. Ekipa iz Skelana vezala je dvije pobjede i došla do diobe pozicija 3 i 4, odnosno do 10 bodova. Njihov protivnik do sada je sakupio 4 boda.

- Malo smo se namučuli sa Jardanom u prošlom kolu. Jasenica je sigurno bolja od njih. Međutim, mi se nadamo dobroj igri i osvajanju bodova. Pojačali smo zadnju liniju prethodnih dana - saopštio je Lazar Đurić, predsjednik FK Budućnost.

Utakmice se i dalje igraju bez prisustva publike na tribinama.

Nadamo se dobroj igri i rezultatima lokalnih klubova.

Piše: M.V.