Bronzana medalja za odbojkašice OŠ “Branko Radičević“ u Trebinju

U sklopu našeg radio programa ugostili smo učenice OŠ “Branko Radičević“ Jovanu Todić i Tatjanu Brklju, kao i njihovog trenera i profesora Nenada Petrovića. Proteklog vikenda ženska odbojkaška ekipa OŠ “Branko Radičević“ učestvovala je na takmičenju, gdje se za titulu školskog šampiona Republike Srpske borilo 6 ekipa i osvojila bronzanu medalju.

“Sama organizacija finalnog turnira u Trebinju bila je sjajna. Prvog dana takmičenja igrani su mečevi po grupama. Mi smo prvo izgubili od Ljubinja, ali smo sigurnim trijumfom nad ekipom iz Prijedora prošli u polufinale, koje se igralo u nedjelju. U polufinalu smo poraženi od ekipe iz Obudovca, koja je kasnije osvojila titulu, a u borbi za treće mjesto bili smo bolji od škole iz Višegrada. Zadovoljan sam kako nam je izgledala igra na cijelom turniru“ rekao je trener i profesor Nenad Petrović.

Djevojke smo pitali o utiscima sa turnira i sezoni iza njih.

“Prije turnira obećale smo da ćemo osvojiti medalju i to smo ispunile. Zadovoljna sam urađenim, a istakla bih i druženje sa igračicama iz drugih škola. Drago nam je što smo predstavile školu u najboljem svijetlu. Pošto imam još jednu godinu osnovne škole, očekujem da naredne sezone ostvarimo još bolji plasman, možda da budemo i šampionke. Što se tiče klupske sezone, bila je duga i naporna. Nastupala sam za pionirsku i seniorsku ekipu. Zvanični mečevi za ovu sezonu su završeni, a imamo treninge do kraja juna.“ rekla je Jovana Todić.

“Nismo ranije imale priliku da igramo protiv većine ekipa koje su nastupile u Trebinju. Sve škole koje su nastupile imaju veoma dobre ekipe. Mi smo uspjele da se izborimo za medalju i zbog toga smo zadovoljne. Polako uvećavamo svoju kolekciju medalja.  Ja, takođe, imam još godinu dana osnovne škole i očekujem još bolji rezultat na ovom takmičenju naredne godine kada ćemo biti iskusnije za godinu dana. Tokom sezone učestvovala sam, kao i Jovana, na testiranjima za pionirsku selekciju Srbije. Treneri koji su radili testove bili su zadovoljni našim rezultatima“ nadovezala se Tatjana Brklja.