Bratuncu srebro u Kupu Republike Srpske

Igokea-Bratunac TRB – finale Kupa

Košarkaši KK Bratunac TRB  došli su do srebrne medalje, nakon što su poraženi u finalu Kupa Republike Srpske od moćne Igokee u Laktašima. Bilo je 59:100. Bratunac je ostvario najbolji rezultat u istoriji, kada je ovo takmičenje u pitanju. Ovo je 11. trofej Kupa za klub iz Aleksandrovca, a narednog vikenda učestvovaće na Kupu Mirza Delibašić, gdje ih očekuju Bosna Rojal, Široki i Spars.

Držali su se igrači trenera Radića u prve dvije četvrtine, tokom kojih su više od 15 minuta imali rezultatsku prednost. Ona je maksimalno iznosila 8 poena (26:18), nakon poena Ćupa. Uz njega najraspoloženiji u tom periodu bili su Tadić, Rikalo i Pilčević. Ipak, krajem druge dionice Igokea serijom pogodaka za 3 poena, preko Jošila, Greja i Atića stiče 6 poena prednosti na ,,velikom odmoru“. U trećem i četvrtom periodu lider ABA lige je dodatno podigao nivo odbrane, a u napadu su često poentirali na obruču, što je kreiralo krajnji rezultat. Naročito se poenterski istakao Atić.

Kod Bratunca, Rikalo je postigao 14 poena, Tadić 11, a Pilčević i Ćup po 10. Atić sa 19, Jovanović i Talić sa po 14 bili su najefikasniji u pobjedničkom timu.

Priliku u bratunačkoj ekipi dobili su i omladinci Ilić i Milošević, koji su se i upisali u listu strijelaca, kao i Lukić.

Ovo je prvo učešće Igokee u Kupu Republike Srpske nakon pet godina, jer su prošle sezone prekinuli niz osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, odnosno Kupa Mirza Delibašić.

Pehare i medalje finalistima predali su predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, ministarka omladine i sporta, Sonja Davidović, kao i predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske, Boris Spasojević.

Pred timom iz Bratunca sada je prvenstvena pauza, a vidjećemo da li će u tom periodu neki od zaostalih mečeva biti nadoknađen.

Piše: M.V.