Bratunac: Usvojene nove mjere štaba za vanredne situacije

U Bratuncu se trenutno nalazi 201. osoba pod nadzorom, 14 je izašlo iz izolacije, a policijski čas prethodne tri noći nije prekršilo nijedno lice. Mjeru nadzora nije prekršila nijedna osoba, od 98 kontrolisanih tokom jučerašnjeg dana. Poručeno je da na području ove opštine nema zaraženih koronavirusom te da nema ni osoba sa simptomima zaraze.

Juče je opremljen prostor u Domu zdravlja za smještaj lica koja ne poštuju mjere nadzora.

Štab je juče donio odluku da se naloži lokalnim tržnim centrima i samoposlugama  da provode mjere zaštite u prodajnim objektima.
„Svako lice koje ulazi u  objekte samoposluživanjem mora imati zaštitnu masku i rukavice a dezinfekcija ruku može se vršiti na ulazima, ukoliko vlasnici tržnih centara to organizuju“, rekao je načelnik opštine Nedeljko Mlađenović.
Istakao je da se u Bratuncu redovno provode sve preduzete mjere zaštite od virusa korona te obavijestio građane da se tokom dana vrši dezinfekcija magistralnog puta Bratunac-Konjević Polje i regionalnog puta Bratunac-Drinjača. Mlađenović je rekao da opštinsko Odjeljenje za urbanizam i stambeno-komunalne poslove organizuje svakodnevno dezinfekciju objekata, gradskih ulica i javnih površina, a u saradnji sa predsjednicima mjesnih zajednica i dezinfekciju ostalih područja Bratunca.
„Osnovni cilj nam je da organizujemo dezinfekciju cijelog područja opštine, nabavimo dovoljno zaštitnih sredstava, maski i rukavica i da ih podijelimo  stanovnicima gradskog i ostalih područja“, rekao je Mlađenović.
Prema njegovim riječima najveći problem borbi protiv novog virusa predstavljaju kamioni i druga vozila koja ulaze u Bratunac iz kriznih područja. Mlađenović ističe da privreda mora da funkcioniše, odnosno da se mora organizovati dovoz sirovina i odvoz gotovih proizvoda, ali da se moraju provoditi mjere zaštite.
Obavljaju se pregovori sa policijom da se uvede mjera kontrole ulaska u Bratunac, koja će važiti i za Srebrenicu jer svi dolasci i odlasci idu preko Drinjače i Konjević Polja.
U okviru provođenja mjera zaštite  od virusa, a u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije, Opštinski štab u  Bratuncu je organizovao uređenje prostora u starom objektu Doma zdravlja za osobe koje ne poštuju mjere kućne izolacije i juče  je dopremljeno 20 ležajeva za privremeni smještaj tih lica.
Izvor: www.opstinabratunac.com