Bratunac uskoro dobija zaobilaznicu?

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović potpisali su danas Memorandum o izgradnji zaobilaznice oko Bratunca.

„Razgovori i pripreme traju već mjesecima kako bi se uradila projektna dokumetnacija. Prethodnog mjeseca imali smo posjetu premijera Viškovića koji je obećao da će Vlada takođe pomoći da se uradi zaobilaznica, i sa tim bismo zaokružili čitav taj proces. Za nekih desetak do dvanaest mjeseci mogli bismo imati završenu i obilaznicu i granični prelaz i konačno most da počne funkcionisati. To je sigurno istorijski projekat, ne samo za opštinu Bratunac već i za regiju Birač i susjedne opštine u Srbiji“, izjavio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

„Opština je odradila svoj dio posla, zato smo danas ovdje. Formiranjem vlasti na nivou BiH, nadamo se da će vrlo brzo biti odobrena sredstva za granični prelaz na Bratoljubu, tako da će vjerovatno odmah početi i radovi, ali hoćemo da to sačekamo spremni. Hoćemo da preusmjerimo saobraćaj, koji je i sada gust u Bratuncu, želimo da predupredimo buduće gužve, zastoje i slično“, izjavio je ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić.

Osim zaobilaznice, na sastanku je bilo govora i o projektima koji bi trebali biti realizovani u narednoj godini, kao što su završetak graničnog prelaza Bratoljub, te izgradnja industrijske i bescarinske zone.