BRATUNAC: URUČENE PLAKETE I NOVČANE NAGRADE NAJUSPJEŠNIJIM MALINARIMA

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović uručio je plakete i novčane nagrade najboljim proizvođačima maline na području ove opštine. Na osnovu javnog poziva i ispunjavanja utvrđenih kriterijuma za najboljeg bratunačkog malinara izabran je Krsto Simić koji je uz plaketu dobio 3.000 KM. Plakete i novčana sredstva dobili su Radojko Matić2.000 KM za drugo mjesto a Zoran Gvozdenovići 1.000 KM za treće.

Mlađenović je uručio i dodatne novčane nagrade u iznosu po 500 KM malinarima, koji se petnaestak godina uspješno bave u proizvodnjom ovog voća.

„Imajući u vidu da je bilo više uspješnih proizvođača po jedinici površine, odlučili smo da ih ovim novčanim nagradama podstaknemo da nastave i prošire svoju proizvodnju“, izjavio je novinarima Mlađenović rekavši da su, zbog epidemije virusa korona i odlaganja sajma „Dani maline“, sredstva koja su za tu namjenu planirana u ovogodišnjem budžetu preusmjerena na proširenje sistema za navodnjavanje i nagrade uspješnim malinarima.

Govoreći o proizvodnji maline, on je naglasio da opština Bratunac ima odlične preduslove za bavljenje tom proizvodnjom.
„Cijela teritorija opštine pokrivena je sistemom protivgradne zaštite i sistemom navodnjavanja zasada maline. Imamo Savjetodavnu službu u okviru rasadnika, izgrađene hladnjačarske kapacitete, tradiciju i iskustvo u proizvodnji jagodičastog voća“, istakao je Mlađenović.

Proizvođači maline koji su za ostvarene prinose po jedinici površine dobili priznanja i novčane nagrade izrazili su zahvalnost načelniku Mlađenoviću i Opštini Bratunac rekavši da će dobijena sredstvauložiti za proširivanje svojih zasada.

Izvor: opstinabratunac.com