Bratunac: Tri osobe zaražene virusom korona, negativno svih 17 testiranih lica

Štab za vanredne situacije u Bratuncu održao je danas redovnu sjednicu, na kojoj je razmatrano trenutno stanje i poštovanje mjera zaštite koje se više od tri mjeseca provode s ciljem da se stanovništvo  opštine zaštiti od virusa korona. Na sjednici je potvrđeno da su tri člana jedne porodice iz Pobrđa pozitivna na virus korona i da su smještena u odgovarajuće zdravstvene ustanove, dok je četvrti član domaćinstva negativan i nalazi se u kućnoj izolaciji.

-Testirano je 17 lica koja su bila u kontaktu sa članovima tog domaćinstva. Niko od njih nije pozitivan na koronavirus, saopštio je članovima štaba načelnik opštine Nedeljko Mlađenović navodeći da se trenutno u kućnoj izolaciji nalazi 15 osoba.

Načelnik je naglasio da će opština, u saradnji sa Crvenim krstom, na odgovarajući način pomoći toj porodici kako bi njeni članovi lakše prevazišli situaciju u kojoj su se našli.

Štab je odlučio da se danas, u cilju zaštite stanovništva, izvrši dezinfekcija svih javnih površina od mosta na Križevici, računajući i područje Pobrđa.

Načelnik je pozvao građane opštine da se pridržavaju svih uvedenih mjera zaštite, koje mogu da smanje rizik prenošenja virusa korona. On je naglasio da je veoma važno da se pridržavaju fizičke distance i da obavezno nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru na javnim mjestima.