Bratunac TRB u zaostalom meču gostuje Slobodi

Bratunac TRB – Promo /2020-2021

U Tuzli će danas biti odigran zaostali duel 6. kola košarkaške Lige BiH. Bratunac TRB gostovaće Slobodi, u meču koji je ranije otkazan zbog bolesti igrača tuzlanske ekipe. Pošto se radi o zaostaloj utakmici oba tima biće oslabljena za igrače koji su došli nakon prvobitno planiranog termina. Tim iz Bratunca biće bez Tresača i Pavlovića, a Tuzlaci bez dvojice Amerikanaca, Stronga i Iheka, kao i Lelića i Miličevića. Početak susreta zakazan je za 19 časova, a prenos možete pratiti na Jutjub kanalu KSBiH.

Ova dva tima igraju značajno drugačije. Bratunac TRB izvanredno šutira za 3 poena i prvi su u ligi, sa preko 11 pogodaka prosječno po meču, skoro dva puta više nego Sloboda. Sa druge strane, ekipa iz Tuzle je bolja u realizaciji za 2 poena. Bratunački sastav ima i mnogo više asistiranih pogodaka, dok se Sloboda dosta oslanja na izolacije i igru 1 na 1. Pošto su večeras u skraćenoj rotaciji, ipak će morati da se prilagođavaju. Po broju skokova ekipe su skoro izjednačene, kao i po efikasnosti i broju poena koje dopuštaju protivnicima. Što se tiče izgubljenih lopti, večerašnji domaćin je za nijansu bolji.

U ovom duelu treba očekivati mnogo napada Bratunca sa niskog posta da bi se opteretila faulovima i zamorila skraćena unutrašnja rotacija protivnika i da bi se stvorio višak van linije 6,75 nakon pomoći. Sa druge strane, očekivane su češće promjene odbrane Slobode i zona u velikom dijelu meča.

Glavne snage Slobode su plejmejker Mustapić i krilni centar Durmo. Obojica su u najboljih pet poentera lige, a Durmo je i jedan od najboljih skakača. Djeluje da Bratunac TRB ima malo više napadačkih opcija za ovaj susret, sa više dvocifrenih igrača prosječno, uključujući Rikala koji je među deset najboljih strijelaca i asistenata (uz Pilčevića). Sa niskog posta treba očekivati veliki doprinos Ćupa i Danilovića sa pozicije 3.

Tim koji nametne svoj stil biće u prednosti. Odbrana će biti ključna, a standardni bitni faktori biće skok i izgubljene lopte, mada treba očekivati i veliki uticaj realizacije sa linije penala.

Bratunac TRB je trenutno na skoru 5-6, a Sloboda ima učinak 7/6.

Piše: M.V.