Bratunac TRB u Mrkonjić Gradu

Bratunac TRB – Mladost MG

Bratunac TRB gostovaće danas ekipi KK Mladost u Mrkonjić Gradu, u derbiju Republike Srpske, a sve u okviru 15. kola košarkaške Lige Bosne i Hercegovine. U prvom susretu dva tima, Mladost je slavila u Bratuncu sa 72:71, a u tom duelu veliki dio bratunačke ekipe osjećao je posljedice bolesti, koja se javila nakon 1. kola.

U dosadašnjem dijelu prvenstva dva tima upisala su po 4 trijumfa, dok Bratunac TRB ima poraz manje (6-7). Uzimajući u obzir situaciju na tabeli, pobjeda u ovom meču bila bi ogroman korak ka opstanku za oba tima.

Bratunački tim, konačno, će biti kompletan. U ekipu se vraća i Petrović poslije lakše povrede. Poenterski ekipa iz Bratunca najviše se oslanja na Rikala, Ćupa i Danilovića. Igra dosta zavisi od šuta za 3 poena, jer je Bratunac TRB jedna od najboljih ekipa u tom segmentu. Prednost Bratunca je i više asistiranih pogodaka, kao i manje izgubljenih lopti. U odnosu na prvi duel u timu više nije Pešić, a novi igrač je Tresač, uz novo-staro lice Pavlovića.

Što se tiče Mladosti, najefikasniji igrači su krilni košarkaši Đorđević-Marinković i Lakić, uz plejmejkera iz Rusije Lobarjeva. Mladost je za sada nešto bolja od Bratunca u šutu za 2 poena. Novi igrači u odnosu na prvi susret sa Bratuncem su Šalić, bivši centar Partizana, kao i Milošević, pojačanje iz bilećkog Hea. U timu više nije Đurašević, koji je sa dva penala donijeo pobjedu u pomenutom meču u Bratuncu.

Po ukupnoj efikasnosti ekipe su gotovo izjednačene, kao i po broju poena koje dozvoljavaju protivnicima. Treba očekivati da kontrola skoka i broj izgubljenih lopti budu odlučujući faktori.

Početak utakmice zakazan je za 17 časova, a prenos možete pratiti na Jutjub kanalu KS BiH.

Piše: M.V.