Bratunac TRB stigao -16, pa ispustio +13 i poražen nakon dva produžetka

Bratunac TRB – Zrinjski

Šta smo sve vidjeli večeras u Mostaru, na meču 20. kola košarkaške Lige Bosne i Hercegovine! Nakon pravog rolerkostera, velikih serija sa obje strane i dva produžetka, Zrinjski je savladao Bratunac TRB sa 102:98. Glavne napadačke opcije oba tima, Vranješ i Rikalo, bili su zaustavljeni, ali su spektakularne partije pružili Tadić i Tresač u ekipi iz Bratunca, odnosno mladi Zovko i Čović u timu iz Mostara. Tadić je ubacio 32 poena i uz 10 skokova stigao do dabl-dabla, a Tresač je stao na koti 31. Zovko je za domaćina večerašnjeg meča dao 22, Čović 19 i dabl – dabl učinak (10 skokova), ali je najefikasniji u ekipi bio Anđušić sa 24 poena. Treba istaći da je Ćup odigrao samo nekoliko minuta, dok Pilčevića ponovo nije bilo u sastavu Bratunca.

Bratunački klub je sada na učinku 8-10, a šampion BiH iz 2018. godine je ostvario 10 pobjeda iz utakmice manje. U međusobnom skoru Bratunac TRB je bolji.

Prvih petnaestak minuta prošlo je u znaku Zrinjskog, koji je imao 16 poena viška. Bratunac je odgovorio i uhvatio priključak do poluvremena, kada su zaostajali samo 6 poena. Treći period je protekao potpuno u znaku igrača Ognjena Radića. Serijom pogodaka za 3 poena i dobrom odbranom završili su ovaj period rezultatom 31:13, a maksimalno je bilo 13 razlike krajem trećeg kvartala (63:50). Tokom prve polovine četvrte dionice bratunački tim je držao prednost, ali je tada stao, što je Zrinjski iskoristio i serijom 13:0 došao do 3 poena prednosti. Tresač je trojkom izjednačio, a Rikalo za malo bio neprecizan prilikom šuta za pobjedu.

U prvom produžetku niko nije imao prednost veću od 2 poena, a Bratunac je ponovo imao završni šut. Čović je postigao praktično sve poene u ovom periodu za svoju ekipu. Drugi produžetak donijeo je rasplet. Dvije trojke Zovka i jedna Vranješa vraćene su sa po jednom Tadića i Tresača, ali je potom Zrinjski otišao na 5 poena prednosti. Ognjen Radić je isključen nezadovoljan sudijskim odlukama, a tim iz Mostara je na krilima sigurnog Anđušića došao do trijumfa.

Bratunac TRB je imao više skokova, asistencija, bolji šut za 3 poena, sa čak 17 pogodaka van linije 6,75 i manje izgubljenih lopti, ali je sjajan šut Zrinjskog za 2 poena odnijeo prevagu.

Uz Tadića i Tresača odlični su bili Petrović sa 15 poena i Danilović sa uvjerljivim dabl-dablom (14 poena, 16 skokova). Knežević je u Zrinjskom, takođe, bio dvocifren sa 11 poena, uz trojac sa početka teksta.

Piše: M.V.