Bratunac TRB nastavlja sa ritmom srijeda-subota: slijedi gostovanje Bosni Rojal

KK Bratunac TRB 2020-2021

Košarkaši Bratunca odigraće danas zaostali duel 5. kola košarkaške Lige Bosne i Hercegovine, u Sarajevu protiv Bosne Rojal. Bratunački tim suočen je sa mnogo problema. Pilčević je i dalje povrijeđen, Tresač nema pravo nastupa, dok je pod znakom pitanja i Ćup. Ipak, iz bratunačkog kluba poručuju da ne putuju sa ,,bijelom zastavom“ na susret sa šampionom Evrope iz 1979. godine.

Bratunac TRB do sada je zabilježio 3 pobjede i 5 poraza, dok Bosna ima trijumf manje, uz isti broj poraza. Ova dva tima su slični po ukupnoj efikasnosti, mada Bratunac više pogađa za 3 poena, a ekipa iz Sarajeva za 2. Ostali parametri su, takođe, slični, samo što tim iz Bratunca pravi veću razliku u broju asistiranih pogodaka.

Napadački, Bratunac TRB će se najviše osloniti na Rikala, Danilovića i Ćupa, ako Ognjen Radić bude mogao računati na njega. Rikalo i Ćup su napadački u jako dobroj formi, ali moraće i klupa da više doprinese, što u duelu sa Borcem proteklog vikenda nije bio slučaj.

Sa druge strane, glavni poenter je Igrutinović, košarkaš koji je promijenio mnogo klubova i liga u kojima je osvajao i tutule, a bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije. Uz njega, ističe se i Sokolović, šampion BiH sa Zrinjskim iz 2018. godine. Iskusni plejmejker Muhamed Pašalić je još jedno “zvučno“ ime, ali on nije igrao protiv Sparsa za vikend, pa ćemo vidjeti da li će večeras biti na raspolaganju treneru Ahmetu Pašaliću.

Bratunački tim je ove godine redovno dobijao kada je šutirao dobro za 3 poena i posebno kada je iskontrolisao skok. Naravno, važnost angažovanosti u odbrani ne treba posebno isticati. Uz to Bratunac uvijek može da se osloni na post igru Danilovića, koji je dominantan u kompletnoj ligi na poziciji niskog krila.

Pošto je usvojena odluka da tri tima ispadaju iz lige, a da neće biti doigravanja za opstanak, svaka pobjeda biće nevjerovatno značajna do kraja sezone. Samo prvih 5 ekipa, uz Igokeu nastaviće takmičenje.

Početak duela zakazan je za 17 časova.

Piše: M.V.