BRATUNAC TRB NADIGRAO LEOTAR!

Bratunac TRB – Leotar

Košarkaši Bratunca odigrali su sinoć odličan meč i nadvisili u svim segmentima ekipu Leotara, u sklopu 9. kola košarkaške Lige BiH. Odličan pristup, energija i plan utakmice bili su primjetni od samog početka. Konačan rezultat bio je 85:74. Timska igra i raspored poena ukazuju da je bratunačka ekipa na putu da zaigra na način sličan izdanjima u prethodnoj sezoni.

Ulazak u duel bio je veoma dobar za izabranike trenera Radića. Odmah je nametnuta agresivnost u odbrani i biranje dobrih rješenja u napadu, odnosno korištenje ,,mis mečeva“ na pravi način. Bilo je jasno da će Bratunčani insistirati na igri sa niskog posta, najviše sa pozicija 3 i 5. Odlične role Ćupa, Žunića i Petrovića u odbrani i napadu, konstantnost Danilovića, Rikala i Tadića, poeni koje je donijeo novi košarkaš Tresač od prve četvrtine usmjerili su susret. Nakon prvog perioda bilo je 23:10.

U drugoj dionici Bratunac je održavao razliku, Leotar se i dalje mučio, a poentirao je, uglavnom, Nikola Đurasović sa linije penala. I u ovom periodu prednost je povećana. Bilo je 42:27 prilikom odlaska na veliki odmor.

Početak 3/4 obilježila je serija ekipe iz Trebinja kojom su smanjili zaostatak na 9 poena, ali je to kratko trajalo. Bratunac TRB je odbio napad i stigao do +21.

U završnom dijelu utakmice bratunački tim je sigurno zadržao prednost, a priliku su dobili i omladinci: Šarenac (1 poen), Milošević (1 poen) i Lukić.

Šest košarkaša domaće ekipe je stiglo do dvocifrenog poenterskog učinka (Ćup, Danilović, Rikalo, Tadić, Tresač i Žunić), a i svi ostali su dali dobar doprinos. Kod gostiju najbolji je bio Mijović.

Bratunac TRB je sada na skoru 2-4, a Leotar 4-4.

Piše: M.V.