Bratunac TRB duelom sa Širokim ,,,spušta zavjesu“ na sezonu!

KK Bratunac Arhiva

Košarkaši KK Bratuunac TRB danas će završiti takmičenje u ovoj turbulentnoj sezoni 2020/2021. U meču bez većeg rezultatskog značaja dočekaće Široki. Bratunački klub je odavno osigurao opstanak i na skoru je 8-14, dok se Široki plasirao u Ligu 6, a trenutno su na učniku 15-6. Ovaj susret počinje u 17 časova, a možete ga pratiti u direktnom prenosu koji realizuje UPSMedia tim, na Jutjub kanalu KS BiH.

Sezona tima iz Bratunca obilježena je finalom Kupa Republike Srpske, periodima dobrih nastupa, ali i velikim problemima sa koronavirusom, povredama i funkcionisanjem kluba. Ove sezone su igrali na nešto drugačiji način nego u prethodnim sezonama, više se šutiralo za 3 poena i po tome su bili prepoznatljivi tokom takmičenja. Na polovini sezone bratunački tim je imao učinak 8-7, ali su onda svi problemi eskalirali.

Široki je standardno jedan od klubova koji uvijek idu na trofej. U ovu takmičarsku godinu su ušli bez pet važnih igrača. Ponovo tim čine, uglavnom, momci koji su prošli njihovu omladinsku školu. Ipak, morali su da dovedu dvojicu veoma kvalitetnih Amerikanaca. Odlično šutiraju za 2 poena, opasni su na skoku i često idu na liniju slobodnih bacanja. U ABA2 ligi za malo im je izmakao plej-of i završili su kao deveti.

Večeras treba očekivati da u oba tima veću minutažu dobiju mlađi igrači. U svim međusobnim zvaničnim susretima današnji gost je slavio.

Piše: M.V.