Bratunac TRB i Čapljina igraju za važne bodove

Bratunac TRB – Bosna Rojal

U zaostalom duelu 16. kola košarkaške Lige Bosne i Hercegovine Bratunac TRB ugostiće ekipu Čapljine. Oba tima su na skoru 7-7, a pobjednik predstojećeg duela staviće sebe u dobru poziciju čak i za borbu za prvih pet mjesta. Početak susreta zakazan je za 17 časova, a možete ga pratiti na Jutjub kanalu KS BiH, uz relizaciju prenosa od strane UPSMedia tima.

U prvom duelu Čapljina je slavila sa 96:77. Tada je tim iz Bratunca izlazio iz problema sa koronavirusom, dok je sada situacija obrnuta. Prethodne sezone ekipu su slavile po jednom i to u gostima.

Trener Bratunca, Ognjen Radić, istakao je da dolazi jedna jako dobra ekipa, koja zbog bolesti nije iskazala svoj puni potencijal, a da su naročito jaki na poziciji 4. Glavni zadatak svojih igrača vidi u dobroj odbrani, a kao primjer za pravi pristup naglašava treći period protiv Bosne.

Bratunac TRB je tim koji najviše pogađa za 3 poena u cijeloj ligi. U odličnoj su šuterskoj formi, sa izvanrednim poenterskim doprinosom Rikala i Ćupa, uz podršku Danilovića, Pilčevića, ali i svih ostalih igrača. Tadić je značajno podigao formu i igra veoma dobro, Žunić igra dobro u oba pravca, a tu je i doprinos Petrovića i Tresača, dok Pavlović donosi još jednu opciju pod košem. Treba očekivati veliku borbu u reketu. Glavna snaga Čapljine su Sudžum i Ivelja, koji nose unutrašnju igru i prvi su strijelci ekipe. Uz njih, sa pozicije krilnog centra odličan je Milin, naročito u šutu za 3 poena. Čapljinci imaju izbalansiran odnos spoljne i unutrašnje linije, jer kompletna spoljna linija je na dvocifrenom prosjeku ili blizu njega. Najopasniji šuter je Jugović, bivši junior Partizana, a tu su i Lužaić, Naletilić, odlični atleta Savković, kao i Brajković koji nije igrao zbog povrede protiv Mladosti. Brajković i Jugović nisu igrali protiv Čelika za vikend, pa ćemo vidjeti da li su spremni za večeras.

Gosti na večerašnjem meču igraju na nešto veći broj poena. Vrlo dobri su u realizaciji i za 2 i za 3 poena. Imaju bolje procente u oba slučaja od Bratunca, ali već je istaknuto da Bratunčani pogađuju nešto više za 3 poena u apsolutnom iznosu. Po prosječnom broju skokova i asistencija ekipe su prilično izjednačene, a Bratunac gubi nešto manje lopti. Čapljina više ide na liniju penala.Treba istaći da Bratunac TRB nešto bolje štiti svoj reket.

Piše: M.V.