Bratunac: Štab za vanredne situacije proveo više od 90 odsto mjera zaštite od korona virusa

Nastavljajući provođenje mjera zaštite od virusa korona opština Bratunac obezbijedila je sredstva i juče, nakon sjednice Štaba za vanredne situaije, organizovala dezinfekciju vozila svih lokalnih taksista. Dezinfekcija je izvršena uz nadzor inspekcije i policije a bratunačkim taksistima su predata sredstva za dezinfekciju vozila koju će ubuduće sami svakodnevno obavljati.
Na jučerašnjem sastanku Štaba podneseni su izvještaji o  mjerama koje su provedene na području Bratunca u poslednja 24 časa.
„Štab se održava i u dane vikenda i danas smo, na osnovu izvještaja inspekcije, policije i drugih organa koji su zaduženi za provođenje mjera zaštite od virusa korona, konstatovali da je preko 90 odsto isplaniranih obaveza riješeno“, izjavio je novinarima načelnik opštine Nedeljko Mlađenović, izrazivši zadovoljstvo što se građani Bratunca  veoma odgovorno ponašaju u ovoj situaciji poštujući odluke republičkog i opštinskog Štaba za vanredne situacije.
On je rekao da mali broj pojedinaca krši utvrđene propise u večernjim časovima, ali da će zajedničke ekipe policije i inspekcije nastaviti da kontrolišu provođenje preduzetih mjera zaštite, te da će biti sankcionisani svi, koji ih ne budu poštovali.
Štab je formirao šest kombinovanih ekipa koje će kontrolisati provođenje mjera zaštite u gradu i svim naseljima koja se nalaze na putnim pravcija od Bratunca do Poloma, Konjević Polja i Žlijepca.
„Što se tiče dezinfekcije, ona se vrši svakog dana i na cijelom području opštine. Obezbijedili smo dovoljne količine sredstava za dezinfekciju, a nabavićemo i maske i zaštitne rukavice, jer se epidemija širi i javljaju se slučajevi zaraze u okolnim opštinama“, rekao je Mlađenović poručujući stanovnicima da je opština Bratunac preduzela sve mjere zaštite od virusa korona i da će ih svakodnevno provoditi.
Prema informaciji JU Dom zdarvalja Bratunac  nema registrovanih osoba zaraženih virusom, a  prema evidenciji ove Ustanove 151 lice  se nalazi pod nadzorom  a  za četiri lica je istekao nadzor.
Preuzeto sa: www.opstinabratunac.com