Bratunac: Štab za vanredne situacije nastavlja provođenje mjera zaštite od pojave korona virusa

Štab za vanredne situacije opštine  Bratunac upoznat je na današnjoj sjednici da se u ovoj opštini pod nadzorom nalazi 15 lica,  za jedno lice je istekao nadzor,  a u karantinu se trenutno nalaze tri lica.  Komunalna policija opštine Bratunac u protekla 24 časa izvršila je kontrolu 13 lica pod nadzorom i utvrđeno je da svi poštuju mjeru nadzora, koja im je određena.
Štab je, takođe upoznat, da na području ove opštine nije bilo kršenja policijskog časa.
Na sjednici je istaknuto da u Bratuncu nema osoba koje su pozitivne na virus korona, te da se nastavljaju sve  mjere u cilju zaštite stanovništva.
Štabu je danas dostavljena i informacija o novčanoj pomoći koju su na račun Opštinske organizacije Crveni krst Bratunac uplatili privrednici, ustanove i organizacije i time pomogli  da se kupe namirnice i higijenska sredstva koje  Centar za socijalni rad i Opštinska organizacija Crvenog krsta, zajedno sa volonterima, dostavljaju materijalno najugoženijim stanovnicima  opštine Bratunac.
Novčanu pomoć uplatili su:
-Opština Bratunac –   6.000,00 KM
-DOO „Petroprojekt“ Bratunac – 3.000,00 KM
-DOO „Progres“ Bratunac  – 1.000,00 KM
– Rotari klub Srebrenica – 300,00 KM
– FPS DOO Srebrenica-Potočari – 600,00 KM
– „Bauerh Helfen Bauern“ Bratunac – 600,00 KM
– Crveni krst Republike Srpske – 400,00 KM
Štab za varedne situacije zahvaljuje se na datoj novčanoj pomoći navedenim privrednicima, ustanovama i organizacijama, kao i Tehničkom Remontu Bratunac koji učestvuje u radu Centra za informisanje i Štaba za vanredne situacije i u saradnji sa OO Crveni krst Bratunac i Centrom za socijalni rad dijeli pomoć  materijalno najugoženijim stanovnicima opštine Bratunac.
Ovom prilikom  Štab za varedne situacije opštine Bratunac  poziva sve privrednike, ustanove i organizacije da shodno svojim mogućnostima  uplate novčanu pomoć na račun OO Crveni krst Bratunac i time pomognu stanovništvu opštine Bratunac u pervazilaženju teške situacije prouzrokovane   virusom korna.