BRATUNAC: SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu održao je danas redovnu sjednicu na kojoj je prihvaćen zaključak o obaveznom sprovođenju mjera, koje je 17.avgusta donio Republički štab za vanredne situacije u cilju prevencije širenja virusa korona i zaštite stanovništva u Srpskoj. U skladu sa tim zaključkom do 31.avgusta zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica. U Republici Srpskoj se do 31.avgusta ograničava i radno vrijeme u ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06 do 24 časa.

-Svi ugostiteljski objekti na području Bratunca moraju poštovati radno vrijeme, jer lokalna policija i resorno ministarstvo moraju biti obaviješteni da li su lokali zatvoreni u 24 časa, izjavio je nakon današnje sjednice štaba načelnik opštine Nedeljko Mlađenović.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Bratuncu, on je naveo da je u ovoj opštini registrovano 7 lica pozitivnih na virus korona, te da se u kućnoj izolaciji nalazi 14 lica.

-Imajući u vidu broj stanovnika Bratunca, protok ljudi iz Srbije, Federacije BiH i Evrope, te broj pozitivnih na virus korona, ukupna epidemiološka situacija u Bratuncu je zadovoljavajuća.Za ovo moramo biti zahvalni organima policije, Opštine, inspekcije, ali i našim građanima koji poštuju propisane mjere zaštite, ocijenio je načelnik.

Na današnjoj sjednici razgovarano je o početku nove školske godine u Bratuncu. Predloženo je da se narednih dana organizuje sastanak sa direktorima svih škola i prevoznicima o organizovanju nastave i prevozu đaka u novoj školskoj godini, koja će početi 1.septembra.

Izvor: opstinabratunac.org