Bratunac: Sastanak štaba 16. april

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović ocijenio je današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije da je za ovu lokalnu zajednicu najvažnije da nema zaraženih virusom korona i da su sva testirana lica negativna na taj virus. On je apelovao na građane Bratunca da poštuju sve vanredne mjere koje, u cilju prevencije širenja virusa korona, preduzimaju Republički i Opštinski štab za vanredne situacije.

Štab je upoznat da se pod nadzorom trenutno nalazi 15 osoba, dvije su izašle iz nadzora, a u karantinu u staroj zgradi Doma zdravlja nalaze se tri osobe. Prilikom kontrole , utvrđenoje da nijedno lice nije prekršilo mjeru nadzora u poslednja 24 časa, a nije bilo kršenja ni policijskog časa.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije na području Bratunca zabranjeno je kretanje u petak od 15,00 časova do subote u 5,00 časova, te od subote u 15,00 časova do ponedeljka u 5,00 časova. Na snazi je i ranije donesena mjera zabrane kretanja u druge opštine u dane vikenda.

Od ovih mjera zabrane kretanja izuzeta su lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

Izvor: opstinabratunac.com