Bratunac: Sastanak načelnika i ministara

Načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović, održao je danas sastanak sa ministrom saobraćaja i veza Neđom Trninićem i ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, gospodinom Duškom Milunovićem. Teme današnjeg sastanka obuhvatile su izgradnju centralnog spomenika regije Birač, te regulisanje stambenih problema porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Sastanku su prisustvovali predstavnici Boračke organizacije Bratunac i predstavnici Udruženja porodica poginulih boraca i logoraša Republike Srpske.

„Znamo da je u opštini Bratunac većina ovih kategorija rješila stampeno pitanje, još su 72 porodice konkurisale za rješavanje stambenog pitanja i mislim da će se u narednom periodu to i ostvariti. Što se tiče posjeta posljednjih sedmica i dana vidimo da Vlada Republike Srpske posvjećuje pažnju našoj opštini i da nas posjećuju mnogi ministri koji će u saradnji sa opštinom realizovati mnoge projekte koji se tiču opštine Bratunac.“, istakao je načelnik Mlađenović.

„Danas smo razgovarali o spomeniku žrtvama posljednjeg otadžbinskog rata u Podrinju i Birču, jer je neophodno da se za 3267 lica koja su stradala u proteklom ratu obezbjedi jedan spomenik koji će biti simbol stradanja  lica sa ovog područja. Svjesni smo činjenice da je mnogo naroda sa ovog područja stradalo i da za to niko nije odgovarao. Govorili smo o spomeniku i spomen kompleksu i sa načelniku smo dogovorili lokaciju tog spomenika, a ja ću ovaj projekat prezentovati premijeru i Vladi kako bi se već u sljedećog godini krenulo sa radovima.

Govorili smo i o stambenom zbrinjavanju, Vlada Republike Srpske je do sada zbrinula 186 porodica sa područja opštine Bratunac, od čega 116 sa stambenim jedinicama i 70 sa nepovratnim novčanim sredstvima. Još uvijek nije završen konkurs za zbrinjavanje ostalih, odnosno 72 porodice koliko ih ima prijavljenih.“, istakao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Duško Milunović.