Bratunac: Radno vrijeme svih uslužnih objekata produženo do 21 čas

Štab za vanredne situacije u Bratuncu donio je danas odluku da se  Institutu za javno zdravstvo Republike uputi zahtjev za testiranje na virus korona vaspitača i ostalih radnika u Dječijem obdaništu „Radost“. Direktorica Obdaništa Tanja Beatović upoznala je na današnjoj sjednici štaba da su završene sve pripreme, te da je uslov za  početak rada da svi zaposleni budu negativni na koronavirus. Ona je rekla da bi u ovoj ustanovi, uz poštovanje svih mjera zaštite od virusa korona, moglo da boravi tridesetoro djece.

Štab je danas odlučio i da se radno vrijeme svih uslužnih objekata u Bratuncu produži do 21 čas.

Članovi štaba upoznati su sa najnovijim odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, koje se odnose na zabranu organizovanja maturskih večeri za osnovce i srednjoškolce, kao i ukidanje zabrane kretanja za lica starija od 65 godina.

Štab je na današnjoj sjednici informisan da se na području opštine Bratunac pod nadzorom trenutno nalazi 14 osobai da nijedna od 13 kontrolisanih osoba, nije prekršila ovu mjeru.

U Bratuncu nije bilo kršenja policjskog časa, a zabilježen je jedan prekršaj zbog nenošenja zaštitne opreme na javnim mjestima