Bratunac pred publikom gostuje Širokom!

Bratunac TRB-Čapljina

Košarkaši KK Bratunac TRB gostovaće danas Širokom, u zaostalom meču 12. kola Lige Bosne i Hercegovine. Bratunački tim je trenutno na skoru 8-7, dok učesnik ABA2 lige ima učinak 10-5. Početak susreta zakazan je za 18 časova i možete ga pratiti na Jutjub kanalu KS BiH. Ovo će biti prva utakmica tekuće sezone, na kojoj će biti omogućeno prisustvo određenog broja gledalaca, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Klub sa najviše titula u ovom takmičenju (9, uz 1 titulu prije stvaranja zajedničke lige timova iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine) je neporažen u dosadašnjim duelima sa klubom iz Bratunca, ali su ove sezone značajno promijenili tim.

Bratunac TRB ima prednost u šutu za 3 poena, kao što je to slučaj u praktično svakom meču ove sezone. Sa druge strane, Široki se znatno više oslanja na šut za 2 i poene iz reketa. Generalno, Široki je malo efikasniji, a jedan od razloga je i veći broj slobodnih bacanja po utakmici. Ostali statistički parametri su prilično izjednačeni.

Poenterski, Bratunac TRB najviše se oslanja na Rikala i Ćupa, kojima dobro pomažu i ostali saigrači. Danilović doprinosi poenima iz reketa, Pilčević je podigao šutersku formu, u kojoj se standardno nalazi Žunić, dok je Tadić u usponu forme. Petrović i Tresač donose dodatne opcije treneru Radiću. Pomenuli smo da Široki mnogo poena postiže iz reketa, a visoki igrači se ističu po košgeterskom učinku. Prosječno dvocifreni su: Drežnjak, Buljević, Čolak i Zubac. U spoljnoj liniji glavna napačka snaga su američki plejmejker i prvi strijelac Dejvis, kao i Mandić.

U večerašnjem susretu Široki neće moći da računa na veliko pojačanje Arona Tomasa, dok u timu Bratunca neće biti Nemanje Pavlovića, jer su stigli nakon prvobitno zakazanog termina 12. kola.

Piše: M.V.