Bratunac: Potpisani ugovori za studentske stipendije


Danas su u Domu kulture u Bratuncu tradicionalno potpisani ugovori o stipendiranju studenata prve godine, najuspješnijih studenata iz opštine Bratunac kao i studenati slabijeg materijalnog stanja. 139 studenata iz ove opštine će tokom narednih devet mjeseci primati mjesečne iznose od 100 KM, a ukupna sredstva za stipendiranje studenata u školskoj 2019/20 iznose 125.100 KM.

Studenti prve godine danas su imali priliku da po prvi put potpišu ugovor o stipendiranju. Istakli su značaj ove materijalne pomoći i iskoristili priliku da se zahvale Opštini.
„ Ovo je prva godina da primam stipendiju i mislim da će da mi znači i da znači mojim roditeljima oko finansisaranja studija. Potrudiću se da imam što veći uspjeh i što veće ocjene da bih i narednih godina primala stipendiju.“, izjavila je Ivana Milošević, studentkinja prve godine.

Oni koji su na višim godinama studija izjavili su da su i ranije primali stipendiju koja im je u materijalnom smislu olakšala studiranje.
„ Ovo mi je već treća godina da primam opštinsku stipendiju. Jako mi znači, mislim i imeni i mojim roditeljima, kao finansijska pomoć, manje briga, manje razmišljanja.“, za UPSMedia rekao je Goran Stojanović, student treće godine.

„ Stipendiju primam već četiri godine i mogu da kažem da je finansijska pomoć jako dobra i da znači u nekim osnovnim stvarima. Više neću primati pošto završavam, ali svakako ove četiri godine mi je značilo.“, istakla je Biljana Vasiljević, studentkinja četvrte godine.

Iz Opštine najavljuju  da će nastojati i u buduće da izdvajaju novčana sredstva za studente.

Piše: M. U.