Bratunac: Potpisani ugovori sa stipendistima

U prostorijama Doma kulture u Bratuncu, danas su svečano potpisani ugovori sa studentima koji će u narednom periodu primati opštinsku stipendiju. Izdvojeni mjesečni iznos stipendije je 100 maraka, a zavisno od kategorije kojoj student pripada stipendiju će primati četiri, odnosno, osam mjeseci. Za ovu godinu u budzetu su planirana sredstva za stipendiranje u iznosu od 120. 000 KM.

Studentima će značiti ovakav način pomoći, ali  i njihovim roditeljima.

„Mogu slobodno govoriti u svoje ime, ali i u ime drugih studenata. Znači mi stipendija, ali takođe i roditeljima. Opšina Bratunac me stipendira već četiri godine i zaista bih htjela da pohvalim taj sistem“- rekla je Tijana Jovanović, student Medicinskog fakulteta u Foči.

Kako su u toku predavanja u ljetnjem semestru, danas su ugovore umjesto studenata uglavnom potpisivali roditelji.

„Ova pomoć svakako znači za svakog roditelja. Nije bitno da li je 400 KM ili 800 KM u ovom vremenu je dobrodošla svaka marka. Zahvalni smo svima koji podržavaju studente na ovakav način“- rekao je Milomir Radović, otac jedne od studentkinja koja će primati stipendiju u ovoj godini.

Tradicija od petnaest godina stipendiranja studenata se nastavlja, a stipendije će biti isplaćene na vrijeme kao i prethodnih godina.

„Po našim kriterijumima svi oni koji ispune osnovne uslove dobiju stipendiju. I ove godine ćemo isplaćivati stipendije, kao i prethodnih godina. Naše posebno zadovoljstvo je što imamo kvalitetne studente na području naše opštine. Svi studenti koji su ispunili kriterijume, dobili su stipendiju, čak i oni koji su bili ispod crte dobili su stipendiju u trajanju od četiri mjeseca. „- istakao je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Ove godine, Opština će stipendirati ukupno 168 studenata, od toga 132 u trajanju od osam mjeseci, dok će 36 studenata primati stipendiju u trajanju od četiri mjeseca.