Bratunac: Potpisani ugovori sa nevladinim organizacijama

Danas su potpisani ugovori između Opštine Bratunac i trinaest organizacija civilnog društva čiji su projekti odabrani za finansiranje po pozivu za udruženja građana. Opština je izdvojila sredstva u iznosu od oko 163 000 KM. Nevladine organizacije koje su dobile sredstva rade u različitim oblastima, a plan je da provođenje projekata počne u naredna tri do četiri mjeseca.

„ Ove godine smo napisale projekat o turizmu. Seoski turuzam se pojavljuje kod nas na našem terenu. Mi već dugo godina radimo sa ženama kad nam dođu Italijani pa stavimo ih po kućama da spavaju, oni njima plate, sad bi izvršili edukaciju, da te žene edukujemo.“, rekla je Ifeta Mejremić iz Udruženje žena „ Jadar“.

„ Imamo u planu šta da uradimo i dobro će nam doći ova sredstva, treba da postavimo nove koreografije.“, saopštio  je Miloš Mitrović iz  KUD „ Most“.

Opština Bratunac ovim nastavlja uspješnu saradnju sa nevladinim sektorom, a najavljuju i nove pozive za naredni period.

„Opština Bratunac svake godine raspisuje Javni poziv za nevladine organizacije kako bi mogli kandidovati svoje projekte koji doprinose i njihovom radu i razvoju opštine Bratunac, tako da i ove godine negdje oko 170 hiljada maraka planirano je budzetom za Javni poziv, on je sproveden.“, za UPSMedia izjavio je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Piše: M.U.