Bratunac: Potpisani ugovori sa 23 povratničke porodice

U Bratuncu su danas potpisani ugovori sa 23 povratnika, korisnika projekta za obnovu i rekonstrukciju stambenih objekata sa teritorija opština Bratunac i Milići. Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnici ove dvije opštine, ali i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salikić, kao i federalni ministar za izbjegla i raseljena lica Edin Ramić. Projekat je vrijedan oko 760 000 KM, a svi oni koji su danas potpisali ugovore kažu da će im ovo omogućiti bolje uslove za život.

„ Ovo mi daje nadu i želju da još više opstanem i da živim tu u Bratuncu gdje jesam.“, rekao je Kasim Mehmedović, korisnik projekta.

„ Živim u drvenoj kućici, biće mi drago ovo sad što sam dobio, zidam kuću.“, izjavio je Husein Ćivić, korisnik projekta.

Saudijski fond je bio donator novca za ovaj vrijedan projekat, a predstavnici vlasti danas su razgovarali i o infrastrukturnim projektima koji uskoro treba da se implementiraju na teritoriji ove dvije opštine.

„ Za ove dvije opštine je karakteristično da načelnici  snažno podržavaju sve aktivnosti, što sigurno olakšava i omogućava realizaciju više projekata. Ovo je veliak radost za korisnike ali i za sve nas koji predstavljamo građane.“, istakao je Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske.

„ Nadamo se da će taj materijal vrlo brzo biti isporučen na terenu i da će ljudi uspjeti u okviru ovih lijepih dana iskoristiti to i do zime ako Bog da useliti se u svoje objekte.“, saopštio je Edin Ramić, federalni ministar za raseljena i izbjegla lica.

„ Veoma dobra saradnja pomoći povratnicima na području opštine Bratunac, jer vidimo da Bratunac ima perspektivu, ima budućnost.. Svi oni koji žele da žive na ovom području, Opština će im pružiti svaku moguću pomoć. Veliki broj omladine ovdje gradi kuće i kupuje stanove što govori da života ovdje itekako ima.“, za UPSMedia izjavio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Piše: M.U.