Bratunac: Posjeta Petra Ivancova

Nakon posjete Srebrenici ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov, danas je posjetio i Bratunac. Pored pregovora sa opštinskim rukovodsvom, ambasador Ivancov je na bratunačkom groblju položio cvijeće na Spomen-krst poginulim borcima i civilima koji su nastradili u posljednjem ratu.

Načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović i Ivancov razgovarali su o mogućnostima i perspektivi privredne saradnje između Opština Bratunac i ruskog grada Rožalj.

,,Razgovarali smo o socijalnim kategorijama, pomoći, zdravstvu kao i privrednom razvoju naše regije ne samo opštine Bratunac, jer znamo da dosta naših proizvoda može da se plasira na rusko tržište, što i jeste cilj“- rekao je Mlađenović za UPSMedia.

Ivancov je izrazio zahvalnost na dobrodošlici i toplom prijemu, ali i zadovoljstvo što će Rusija u narednom periodu sarađivati sa opštinom Bratunac. Kaže da mu je čast jer je posjetio bratunačko groblje i odao poštu žrtvama.

,,Velika mi je čast biti danas u Bratuncu. Za mene je ovo mjesto povezano sa Srbima koji su poginuli na ovim područjima. Mi smo danas lijepo porazgovarali sa načelnikom opštine. Razgovarali smo o mogućnostima i perspektivama naše saradnje“- rekao je Ivancov.

Pored ekonomske, socijalne i kulturne saradnje opština Bratunac i ruski grad Rožalj će uspostaviti i kulturnu saradnju kroz festival ruskog filma i ruske kulture koji će organizovati Ruska ambasada. U februaru 2019. godine gradovi Bratunac i Rožalj će se pobratimiti, te će od tada krenuti realizacija svih planiranih projekata.