Bratunac poražen, Borac na 10-0

04.12.2021 Piše: urednik
Братунац - Спарс

Košarkaši Bratunca doživjeli su treći poraz u prvenstvu Bosne i Hercegovine, pošto je u 7. kolu od njih bio bolji Borac u Banja Luci, tim koji u ligi ima 6 pobjeda, a u ABA2 takmičenju 4, sve to bez poraza. Bilo je 63:98 (20:27, 20:28, 17:21, 6:22).

Praktično kompletnim tokom susreta kontrola je bila na starni tima iz grada na Vrbasu, mada se bratunački sastav pristojno držao u prvih petnaestak minuta. Imali su i jedan nalet tokom trećeg perioda, ali je to bilo kratkotrajno.

Domaćin večerašnjeg susreta bio je nadmoćan u skoro svim segmentima igre. Oba tima su se mučila u procentima za 3 poena, ali je lider prvenstva došao skoro do svog prosjeka po broju pogođenih ,,dalekometnih šuteva'' (10 trojki naspram 4). Borac je držao visok procenat za 2 poena (66 posto na kraju) i, uglavnom, dobro štitio sopstveni reket, za razliku od Bratunca (36% za 2). Bratunac je očekivano ponovo bio dobar u skoku i tu ostvario blagu prednost (42:39, 14:8 ofanzivni). Banjolučani su upisali i više asistencija, a manje izgubljenih lopti. Koliko široku i kvalitetnu rotaciju ima na raspolaganju Dragan Nikolić govori činjenica da su igrači sa klupe ubacili 59 poena.

Kod Bratunca najbolji je bio Fulard (13 poena, 9 skokova), što može da raduje, jer izgleda da se mladi centar pronašao i napadački, nakon što je vrijedno trenirao i individualno radio. Po 12 poena dali su Vejd i Vilotijević. U timu Borca mladi Igokein đak, Kosta Kondić, postigao je 18 poena, a pratili su ga bivši omladinac Partizana Pažin sa 14, kao i Kaninegem (9 skokova) i Zvorničanin Gavrić sa 13.

Oba trenera ukazali su u završnici susreta povjerenje i najmlađim košarkašima, a kod Bratunca se u strijlece upisao Mlađenović.

Košarkaši Ognjena Radića u narednom kolu odmjeriće snage sa zeničkim Čelikom, koji im je ,,dužnik'' iz prošle sezone.

Piše: M.V.