Bratunac: Pokaznom vježbom obilježen Dan policije

Policijski službenici policijske uprave Zvornik, danas su na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu, izveli pokaznu vježbu postupanja policijskih službenika u slučajevima izvršenja teških krivičnih djela. Prisutni su imali priliku da vide simulirane situacije, gdje prilikom izvršenja krivičnog djela razbojništva, osumnjičen pokušava da pobjegne, ali je brzom i efikasnom reakcijom policije spriječen u tome i priveden.

„Prisutni su takođe mogli da vide situaciju gdje osumnjičeni nakon izvršenog djela bježi u stambeni objekat, ali je brzom reakcijom službenika prvo izvršena blokada terena, a zatim i lišenje slobode osumnjičenog. Ove redovne aktivnosti su izvedene veoma uspješno, što pokazuje da bi policijski službenici na isti način, brzo i efikasno reagovali, i u stvarnim situacijama“ – izjavio je između ostalog Miljan Bobar, portparol policijske uprave Zvornik.

Ovo su redovne aktivnosti koje se sprovode svake godine povodom obilježavanja Dana policije, a današnjoj pokaznoj vježbi u Bratuncu, prisustvovalo preko stotinu ljudi, dok je najveću pažnju i interesovanje privukla kod najmlađih.