Bratunac: Pojačane mjere zaštite od korona virusa

Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu ocijenio je da se u ovoj lokalnoj zajednici redovno provode i poštujumjere za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti izazvanih virusom korona.
Na današnjoj sjednici Štaba zaključeno je se sve preduzete mjere nastavljaju, uz pojačanu dezinfekciju poslovnih i stambenih objekata, te javnih  površina i puteva na području cijele opštine.
„Dezinfekcija svih vozila na ulazima u Bratunac, kao i pooštrena kontrola osoba koje dolaze iz drugih područja, sigurno će doprinijeti zaštiti lokalnog stanovništva. Opremili smo karantinski prostor u Domu zdravlja u kojem su juče smještena tri lica, koja su došla u Bratunac“, izjavio je danas novinarima načelnik opštine Nedeljko Mlađenović.
Ističući da u Bratuncu nema slučajeva zaraze koronavirusom, on je naveo da se pod nadzorom nalazi 72 lica i da je 17 lica izašlo iz nadzora.
U poslednja 24 časa kontrolisane su 52 osobe, kojima je određena mjera nadzora i potvrđeno da nijedna nije prekršila tu mjeru.
Štab je upoznat da na području Bratunca nije prekršen policijski čas.
U ovoj opštini počele su pripreme n uređenje  još jednog karantinskog prostora, koji će se nalaziti u objektu Srednjoškolskog centra.
Izvor: www.opstinabratunac.com