Bratunac: Otvoren prvi „Salon stripa“

Večeras je u Bratuncu otvoren prvi „Salon stripa“.

Otvaranju su prisustvovali domaći autori, članovi Udruženja strip autora i poštovalaca stripa “Deveta dimenzija” iz Banjaluke koji su predstavili neke od svojih radova.

„Cilj ‘Salona stripa’ jeste da skupimo sve konzumente stripa na jednom mjestu i da vidimo koliko ima ljudi u našem gradu koji i dalje imaju strast prema stripu. Takođe, želimo strip promovisati i među djecom i naučiti ih da čitaju stripove“, rekao je Predrag Milić, organizator.

„Zajedno sa kolegom Predragom Ikonićem obradili smo pet pripovijetki Petra Kočića kroz strip koje su objavljene u izdanju Narodne univerzitetske biblioteke Republike Srpske na srpskom i ruskom jeziku“, kaže Milan Mladić, jedan od autora čiji su radovi predstavljeni na Salonu.

„Objavio sam stripove pod nazivom ‘Ponori zla’. Priča se veže za Drugi svjetski rat u Hercegovini, čime sam želio istorijske motive sačuvati u formi stripa“, rekao je Jovan Bratić, autor.

Tokom trajanja Salona biće predstavljena i 3. “Izložba stripa Srpske”, a biće održane i radionice i škola stripa za najmlađe.