BRATUNAC: ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu upoznat je danas da je na području opštine trenutno 46 osoba pozitivno na virus korona, od kojih se dvije osobe nalaze na bolničkom liječenju, a tri su sa prebivalištem izvan opštine. Na redovnoj sjednici Štaba rečeno je da se u ovoj lokalnoj zajednici u poslednjih petnaestak dana bilježi porast broja zaraženih virusom korona, ali i da sve osobe koje su pozitivne i 74 osoba kojima je određena mjera izolacije, poštuju tu mjeru.

Štab je danas upoznat da su lokalni policijski službenici u poslednja tri dana izdali 16 prekršajnih naloga zbog nenošenja zaštitnih maski, za šta je predviđena novčana kazna u iznosu 100 KM.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović apelovao je na građane da u cilju sprječavanja širenja virusa korona ne organizuju skupove i veća porodična slavlja, te da se pridržavaju svih mjera, koje su preporučili Republički i Opštinski štabovi za vanredne situacije.

On je rekao da se prati situacija u bratunačkim školama gdje je juče nastavljen proces nastave i da se za sada u ovoj lokalnoj zajednici neće preduzimati nove mjere vezane za način organizovanja nastave.

Na redovnoj sjednici štaba istaknuto je da se svakodnevno vrši dezinfekcija javnih površina, kao i da se ta mjera provodi u privrednim subjektima u skladu sa potrebama svakog od njih.

Izvor: opstinabratunac.com