BRATUNAC – ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Opštinski štab za vanredne situacije upoznat je da je u Bratuncu trenutno registrovano 16 osoba koje su pozitivne na virus korona te da se u kućnoj izolaciji, pored zaraženih, nalazi još 30 osoba. Na današnjoj redovnoj sjednici ovog štaba konstatovano je da je u poslednjih sedam dana došlo do povećanja broja osoba pozitivnih na virus korona, zbog čega će se morati preduzeti strože mjere prema uzročnicima, koji su doveli do toga.

Načelnik  opštine Nedeljko Mlađenović izjavio je nakon sjednice da su u Bratuncu, zbog godišnjih odmora i dolazaka ljudi iz drugih područja, povećane aktivnosti, ali da se one moraju kontrolisati a neke, čak i izbjeći.

-Nama je cilj da život u Bratuncu normalno funkcioniše. Prethodnog vikenda zabilježeno je prekoračenje broja lica u ugostiteljskim objektima i u narednih dan ili dva organizovaćemo sastanak sa svim inspektorima, predstavnicima opštine i policije i vlasnicima lokala, kako bismo utvrdili na koji način će se ispoštovati propisane mjere zaštite od virusa korona da bi se zadržao normalan životu dnevnim i večernjim satima, istakao je Mlađenović i dodao da je cilj lokalne uprave da učini sve da bi se na duži period organizovao normalan život i rad u vanrednoj situaciji.

Na sjednici štaba razmatrane su i aktivnosti vezane za početak nove školske godine u Bratuncu.Mlađenović je rekao da su već održani sastanci sa nekim direktorima, sa ciljem da nastava počne u što boljim uslovima.

-Znamo da će se stepen rizika povećati ne samo za djecu, roditelje i nastavnike, nego i ostale kategorije stanovništva, ali, resorno ministarstvo u Vladi Republike Srpske i Republički štab predvidjeli su mjere zaštite od virusa korona, koje se moraju preduzeti. Opština će se maksimalno založiti da pomogne svim školama koje rade na području Bratunca, jer nam je zdravlje stanovništva na prvom mjestu, zaključio je  načelnik opštine Nedeljko Mlađenović.

On je poručio da će narednih dana biti dogovoreno na koji način će se u ovoj situaciji riješiti prevoz učenika do škola, kao i redovna dezinfekcija prostorija u kojima će biti organizovana nastava za učenika podijeljene po grupama a u trajanju časa od 20, odnosno 30 minuta.

Izvor: opstinabratunac.com