BRATUNAC: ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

U Bratuncu je danas održana redovna sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija i mjere koje se preduzimaju s ciljem da se lokalno stanovništvo zaštiti od virusa korona. Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović ocijenio je u izjavi,koju je dao novinarima nakon sjednice, da je epidemiološka sitacija u Bratuncu zadovoljavajuća.

-Moramo biti zadovoljni, jer nemamo veliki broj pozitivnih na virus korona, nema niko sa težim simptomima i što je posebno važno,oporavila su se sva lica koja su ranije bila pozitivna i nemaju nikakve posledice po zdravlje, istakao je Mlađenović.

Navodeći da je u Bratuncu trenutno registrovano 12 osoba koje su pozitivne na virus korona, on je naglasio da nijedna od njih nema teže simptome bolesti i ne nalaze se na bolničkom liječenju. Načelnik je naveo i da se u kućnoj izolaciji nalazi ukupno 45 osoba.

-Stanje u dječijem obdaništu je dobro. Radnica, koja je bila pozitivna na virus korona, sada je negativna, kao i ostali zaposleni i djeca koja borave u toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi. Obdanište, ipak neće početi sada sa radom, jer je od 1. do 15.avgusta predviđen kolektivni odmor, a u tom periodu izvršiće sedezinfekcija prostorija, kako bi se nastavio normalan rad nakon odmora, pojasnio je Mlađenović istakavši da suu toj ustanovi na vrijeme preduzete sve mjere zaštite od širenja virusa korona.

-Nemamo problema u drugim ustanovama, a očekujemo da će biti organizovan rad i u Poreskoj upravi, gdje je jedno lice pozitivno na virus korona i preduzete sve mjere zaštite od širenja virusa, rekao je Mlađenović.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Bratuncu, on je izrazio posebnu zahvalnost građanima ove opštine koji, kako je istakao, u 99 odsto slučajeva poštuju sve mjere zaštite od virusa korona, koje donose Republički i Opštinski štab za vanredne situacije.

-Moramo biti zahvalni i našim ljudima koji sprovode mjere zaštite, a prije svega komunalnoj policiji, inspekciji i lokalnoj policiji koji su angažovani vikendom i svakodnevno da kasnih večernjih časova. Zahvalni smo i licima koja redovno vrše dezinfekciju cijelog područja opštine, kao i lokalnim komunalnim preduzećima i vatrogasnoj jedinici. Pokazalo se da sve to i u najtežim vremenima može veoma dobro da funkcioniše, zaključio je načelnik.

Izvor: opstinabratunac.com