Bratunac: Održana audicija za muzičko takmičenje "Ritam Evrope"

29.01.2020 Piše: urednik

U kino sali Doma kulture u Bratuncu danas je održana audicija za muzičko takmičenje "Ritam Evrope". Članovi žirija imali su težak zadatak da od pet, izaberu troje kandidata koji će se spremati za finale ovog takmičenja u Istočnom Sarajevu. Dva kandidata nisu prošla, što ne znači da nisu imala talenat ili kvalitet.

„Prezadovoljan sam decom iz opštine Bratunac i želim da iskažem  zahvalnost opštini Bratunac, ali i roditeljima koji su doveli svoju decu na današnju audiciju. Mi smo jedan specifikum audicije iz razloga što brojnost nama nije bitna, bitan je onaj kvalitet koji mi nađemo na samoj audiciji. Moje je zadovoljstvo što sam prvi put u Republici Srpskoj napravio jedan specifikum i imamo tri pevača, a grad Istočno Sarajevo nema ovoliku količinu pevača kao što ima opština Bratunac.“, istakao je  Igor Karadarević, direktor programa „Ritam Evrope“.

„Na audiciju nam se prijavilo oko petoro kandidata pevačkih i od toga su prošle tri devojke koje su se istakle velikim talentom, zapravo svih pet se istaklo talentom, ali mi smo morali da suzimo taj spisak na tri pevača koji su u tom trenutku bili najbolji.“, rekao je Miloš Marković, muzički direktor festivala "Ritam Evrope".

Mlade kandidatkinje koje su prošle u uži izbor prezadovoljne su ocjenom žirija.

„Za današnju audiciju sam pripremila pjesmu Jelene Tomašević „Ime moje“ i zadovoljna sam svojim nastupom. Utisci se još uvijek sabiraju i mislim da će ovo biti jedno nevjerovatno iskustvo po rječima ovih direktora i ljudi koji će raditi sa nama.", za UPSMedia radio je rekla Valentina Matić, kandidatkinja.

„Najiskrenije se nadam da će to da bude jedno dobro i  pozitivno iskustvo za mene, Valentinu i Milicu.“, ističe Manuela Vujić, kandidatkinja.

„Veoma sam srećna i zahvalna i što sam prošla, kao i moje drugarice. Velika je čast raditi sa direktorima i tom organizacijom, pa očekujem da će biti dosta napora i truda i očekujem da će biti lijepo druženje i sve ostalo.“, rekla je Milica Stajić, kandidatkinja.

Radovan Petković, direktor Doma kulture Bratunac i koordinator projekta:

„Išli smo ciljano, išli smo u dogovoru sa školama, nastavnicima i profesorima koji svakodnevno rade sa tom djecom i koji znaju za šta je koje dijete talentovano. Htjeli smo da odmah proberemo taj uži izbor. Naravno, na audiciju su mogli da se prijave svi zainteresovani.“

Treninzi će trajaće šest mjeseci, a jednom sedmično će profesionalni tim sa takmičarima uvježbavati pjesme i koreografije.  Audicije za takmičenje biće organizovane u 15 gradova Republike Srpske.  Program „Ritam Evrope“ biće emitovan u maju ili junu uživo iz grada domaćina, a to je ove godine Istočno Sarajevo. Medijski pokrovitelj ovog takmičenja je Radio-televizija Republike Srpske.

Piše: A.A.