Bratunac: Održan sastanak kriznog Štaba povodom pojave korona virusa u ovoj opštini

Povodom pojave korona virusa u opštini Bratunac danas je održan sastanak kriznog Štaba za zaštitu u vanrednim situacijama. Po riječima načelnika opštine Bratunac, Nedeljka Mlađenovića, nije poznato kako se zaražena osoba zarazila virusom korona, ni da li je riječ o klasterima.

“U posljednje vrijeme u susjednim opštinama pojavio se korona virus što je za očekivati jer je republički štab donio odluku o popuštanju mjera jer život mora da teče dalje, privredni subjekti moraju da rade i institucije da funkcionišu. Moramo prihvatiti činjenicu da će se pojavljivati lica pozitivna na ovaj virus. Kao što znate lice iz Bratunca koje je pozitivno na korona virus smješteno je u bijeljinsku bolnicu, dok je drugo lice iz istog domaćinstva, čije je testiranje u toku, smješteno u zvorničku bolnicu. Ukupno trinaest lica je bilo u dodiru sa prvozaraženim i svi su upućeni na testiranje, nakon čega će biti ubućeni na kućnu izolaciju. Ovo je i bila tema današnje sjednice kriznog Štaba, tj kako prilagoditi mjere zaštite jer se zbog slobode kretanja u narednom periodu očekuje još lica zaraženih korona virusom.”, izjavio je Nedeljko Mlađenović.

Komunalna policija u saradnji sa policijom iz Bratunca vršiće kontrolu lica koja dobiju rješenja za kućnu izolaciju. Po riječima direktora JZU Dom zdravlja Bratunac, Aleksandra Vasića, testova na virus korona bratunački Dom zdravlja ima dovoljno.

“Trenutno je trinaest lica upućeno na testiranje koji su bili u kontaktu sa prvozaraženim iz naše opštine. Ovom prilikom želim da apelujem na građane Bratunca da ne dolaze u Dom zdravlja bez prijeke potrebe, da zakazivanje vrše preko telefona i da prilikom posjete Domu zdravlja obavezno nose zaštitnu masku i rukavice. Takođe, dezinfekcija prostorija ove zdravstvene ustanove će se u narednom period znatno pojačati.”, istakao je Aleksandar Vasić.

Posebne mjere zaštite od korona virusa znaće se nakon sjednice republičkog Štaba koja će se održati nakon 22. juna tekuće godine.

 

Piše: A.A.