Bratunac: Obustavljen rad vrtića „Radost“ zboh pojave korona virusa

Nakon što je potvrđeno da je jedna radnica bratunačkog obdaništa „Radost“ pozitivna na virus korona, juče je održana vanredna sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj je donesena jednoglasna odluka da se u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi obustavi rad u ovoj sedmici. Štab će, kako je rečeno, pratiti situaciju a o nastavku rada  blagovremeno će biti obaviješteni roditelji djece koja redovno borave u toj ustanovi.
Na jučerašnjoj sjednici razmatrana je trenutna epidemiološka situacija u opštini Bratunac i provođenje mjera koje su u cilju zaštite od virusa korona donijeli Republički i Opštinski štabovi za vanredne situacije.
Članovi bratunačkog Štaba za vanredne situacije upoznati su da je na području ove opštine trenutno registrovano ukupno devet osoba pozitivnih na virus korona, od kojih je pet novih. Štab je, takođe upoznat,  da je registrovano 13 oporavljenih osoba te da se u kućnoj izolaciji trenutno nalazi 35 osoba, koje poštuju naloženu mjeru izolacije.
Načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Nedeljko Mlađenović pozvao je građane Bratunca da poštuju mjere zaštite od virusa korona jer će, kako je istakao, na taj način sačuvati svoje i zdravlje drugih ljudi sa kojima su u kontaktu. On je poručio da će Opštinski štab donositi odluke i mjere zaštite od virusa korona u skladu sa mjerama koje donosi Republički štab za vanredne situacije.
Izvor: opštinabratunac.com