Bratunac: Obavezno poštovanje svih mjera zaštite, osam osoba pozitivno na korona virus

Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu odlučio je na današnjoj sjednici da, u skladu sa najnovijim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 16.novembra produži mjere s ciljem zaštite lokalnog stanovništva od virusa korona. Štab je upoznat da je u Bratuncu trenutno osam osoba pozitivno na virus korona, od kojih je jedna osoba na bolničkom liječenju, te da se u kućnoj izolaciji nalazi sedam osoba.

Imajući u vidu da je u Srpskoj trenutno loša epidemiološka situacija a da je zdravlje ljudi najvažnije, bratunački Štab za vanredne situacije donio je odluku da se moraju ispoštovati sve mjere Republičkog štaba na lokalnom nivou.

-Moramo pojačati mjere zaštite od virusa korona, uz visok nivo odgovornosti lokalne uprave i nadležnih opštinskih organa, rekao je članovima Štaba načelnik opštine Nedeljko Mlađenović ističući da će, osim kontrole provođenja donesenih mjera zaštite, biti pojačana dezinfekcija javnih površina, kao i objekatajavnih ustanova i preduzeća, te privrednih kolektiva.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak da se do 16.novembra zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, te sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode).

U skladu sa tim zaključkom obavezno je nošenje maski na otvorenom prostoru, a pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, moraju biti zaštićeni maskom, obavezno sprovoditi mjere dezinfekcije i obezbijediti masku građanima koji koriste njihove usluge a nemaju ih.