Bratunac: Novčane kazne zbog nenošenja maski i rukavica

Opštinski štab za vanredne situacije informisan je da je u Bratuncu tokom jučerašnjeg dana izdato šest prekršajnih naloga zbog nenošenja maski i rukavica na javnim površinama. Na današnjoj sjednici štaba rečeno je i  da  su izdata dva prekršajna naloga zbog narušavanja policijskog časa.
Štab je upoznat da se pod nadzorom trenutno nalazi 12 osoba, a u karantinu dvije osobe.  Komunalna policija potvrdila je da svih šest juče kontrolisanih lica poštuju mjeru nadzora, koja im je određena.
Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović upoznao je članove štaba da se tokom prvomajskih praznika redovno vrši kontrola i dezinfekcija vozila na punktovima u Konjević Polju i Polomu.
Zbog prvomajskih praznika, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, na području Bratunca je  ograničeno  kretanje građana prvog maja i u dane vikenda.
Prošireni policijski čas biće na snazi danas od 12 časova do nedelje 3.maja u 5 časova i u nedelju od 12 časova do ponedeljka 4.maja u 5 časova. Na snazi je i ranije donesena mjera zabrane kretanja građana izvan mjesta prebivališta u periodu od subote u 12 časova do nedelje u 18 časova.
Izvor: www.opstinabratunac.com