Bratunac: Nema zaraženih korona virusom, sve mjere zaštite na snazi do kraja aprila

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović izjavio je danas novinarima poslije sjednice Opštinskog štaba za vanredne situacije  da sve mjere, koje su preduzete u cilju zaštite stanovnika ove lokalne zajednice od pojave virusa korona, ostaju na snazi do kraja aprila. On je istakao da je bratunački štab dobro procijenio situaciju u okruženju i ranije donio odluke, koje su na snazi do kraja ovog mjeseca.
„Nakon što je potvrđen jedan slučaj zaraze virusom korona u Srebrenici, vršena su testiranja nekih lica i dobili smo informaciju da u Bratuncu nije niko zaražen. Prezadovoljni smo ponašanjem građana u ovoj situaciji u kojoj bismo teško, bez njihove pomoći i saradnje, mogli da istrajemo u svemu“, naglasio je Mlađenović.
On je naveo da se u Bratuncu pod nadzorom nalazi 19 osoba te da su iz  karantina u staroj zgradi Doma zdravlja izašle četiri i da su ostale još tri osobe, a najavljen je dolazak još jednog lica sa graničnog prelaza.
„Vršena su testiranja i nijedno od lica koja su bila smještena u karantin, kao ni lica koja dolaze nije zaraženo virusom korona. Ali, s obzirom da nema više mjere kućne izolacije, sva lica koja dolaze moramo smjestiti u karantin“, pojasnio je Mlađenović.
On je naveo  da su u poslednja 24 časa zabilježena četiri slučaja kršenja policijskog časa.
Sa današnje sjednice poručeno je da će Oštinski štab za vanredne situacije istrajati u provođenju mjera zaštite od virusa korona na cijeloj teritoriji Bratunca, od dezinfekcije, kontrole ulaska i izlaska na područje ove opštine, kao i kontrolisanja poštovanja mjere zabrane kretanja i okupljanja ljudi.
„Građani Bratunca, uglavnom poštuju sve preduzete mjere. Očekujemo da će građani koji odlaze na izletišta poštovati mjeru da se ne okupljaju u grupama većim od tri lica i da će izbjeći sve kontakte u sportovima“, poručio je Mlađenović.