Bratunac: Nastavlja se provođenje mjera zaštite od pojave korona virusa

Opštinski štab za vanredne situacije nastavlja provođenje mjera, koje su donesene s ciljem da se stanovništvo Bratunca zaštiti od pojave virusa korona u Bratuncu.
Na današnjoj sjednici konstatovano je da se redovno provodi dezinfekcija javnih površina, poslovnih i stambenih objekata  na cijelom području ove lokalne zajednice, kao i da se na punktovima u Konjević Polju i Polomu, pored dezinfekcije vozila, vrši kontrola ulaska lica na teririju opštine Bratunac, u skladu sa naredbom komandanta štaba, načelnika opštine Nedeljka Mlađenovića, koja će se primjenjivati do 13.aprila.
Štab je upoznat da se u Bratuncu pod nadzorom nalazi 20 lica, 11 je izašlo iz nadzora a u karantinu je smješteno 6 lica.  Inspekcija je u poslednja 24 časa kontrolisala 29 lica pod nadzorom, od kojih nijedno nije prekršilo ovu mjeru. Iz Poliijske stanice je saopšteno da je zabilježen jedan slučaj kršenja policijskog časa.
Centar za socijalni rad i Opštinska organizacija Crvenog krsta, u saradnji sa štabom i volonterima, nastavlja akciju pružanja pomoći licima kojima je ona potrebna.
Na području Bratunca u toku je kontrola nedavno uvedene mjere vezane za uklanjanje svih čamaca sa Drine.
Izvor: www.opstinabratunac.com