Bratunac: Nastavak radova na izgradnji mosta

Most Bratoljub most Bratunac-LjubovijaDanas su se u Bratuncu u posao uveli izvođači radova na izgradnji mosta između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Najavljeno je da će radovi trajati 350 dana, a da je vrijednost radova 14,5 miliona maraka kao i to da je ovo istorijski projekat kako za opštinu Bratunac tako i za susjedne opštine.

„Znamo da će ovo biti jedna od najvažnijih komunikacija, da je granični prelaz prve kategorije, gdje će sve robe moći da prevoze se na ovom prelazu, a kada uzmemo i ostale sadržaje koje planira opština Bratunac da uradi, to je prije svega bescarinska zona, odnosno slobodna zona .“, izjavio je načelnik opštine Nedeljko Mlađenović.

Mnogo je zainteresovanih za bescarinsku zonu, jer je ovo prva bescarinska zona u Republici Srpskoj.

„ Čitav kompleks se nalazi na 30 hiljada kvadrata, s tim što je 7 hiljada kvadrata pod bjektima, znači pokrivenog prostora. Ovdje će biti carinski terminal, inspekcijske službe, objekti znači granične policije Republike Srbije i Republike Bosne i Hercegovine.“, saopštio je Miroslav Lazarević predstavnik konzorcijuma izvođača radova.

Piše: M. U.