Bratunac: Nagrađeni najbolji učenici

Danas su predstavnici opštine Bratunac organizovali prijem, na kojem su, za odličan uspjeh tokom dosadašnjeg školovanja, učenicima generacije i dobitnicima plakete „Vuk Karadžić“, uručili zahvalnice i novčane nagrade. Ove godine, nagrađeno je ukupno 17 učenika završnih razreda Srednjoškolskog centra Bratunac i osnovnih škola Vuk Karadzić, Branko Radičević i Petar Kočić.

Nikolina Živanović proglašena je za učenicu generacije u SŠC Bratunac. Školovanje će nastaviti, a u budućnosti planira da se bavi biomedicinskim inžinjeringom.

„Mnogo mi znači ovo priznanje i ovo je jak vjetar u leđa na mom daljem putu. Ponosna sam na to. Školovanje ću svakako nastaviti“- rekla je za UPSMedia Nikolina.

Trud i rad se uvijek isplate. Potvrda toga su i učenici osnovnih škola u Bratuncu.

„Priznanje mi najviše znači, jer je to pokazalo koliko sam se trudio tokom svog školovanja. Odlučio sam da upišem elektrotehničku školu u Bratuncu“- nadovezao se Mihajlo Marijanović, učenik OŠ „Branko Radičević“.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović čestitao je nagrađenim učenicima na postignutim uspjesima i zaželio im da srednje škole i fakultete koje upišu, završe sa istim uspjehom kakav su do sada imali.

„Djeca ostvaruju najbolje rezultate, a to se pokazuje prilikom upisa fakulteta, jer uspješno završavaju i najteže fakultete. Oni su naš ponos i moraju znati da mislimo na njih. Ovo je dio podrške i svakako ćemo nastaviti da im pružamo podršku kroz stipendiranje i radna mjesta“- istakao je načelnik Opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović.

„Vukovci“ su nagrađeni diplomama i novčanim iznosima od 100 KM, dok su učenici generacije dobili po 150 KM i diplomu. Opština Bratunac svake godine stipendira 180-200 studenata, te će školarci ukoliko nastave sa dobrim uspjesima ponovo imati podršku za svoj rad.