Bratunac: Mjere zaštite od pojave virusa korona produžene do 11. maja

Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu, u skladu sa jučerašnjim zaključkom Republičkog štaba, produžio je danas do 11.maja trajanje svih mjera, koje su preduzete u cilju prevencije širenja virusa korona i zaštite stanovništva ove lokalne zajednice.
Bratunački načelnik  Nedeljko Mlađenović ocijenio je u izjavi koju je dao novinarima pred početak sjednice, da su građani ove opštine prihvatili i do maksimuma ispoštovali sve mjere koje je donio Opštinski štab, uz preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije.
-Poseban efekat imaju punktovi, na kojima se vrši kontrola ulaska i izlaska na teritoriju opštine Bratunac, uz obaveznu  dezinfekciju svih vozila. Ako u narednom periodu nastavimo provođenje tih mjera i dezinfekciju na cijelom području opštine, nadamo se da nećemo imati zaraženih virusom korona, istakao je Mlađenović.
On očekuje da će Bratunčani, kao i do sada, poštovati donesene mjere i da neće biti okupljanja tokom predstojećih prvomajskih praznika.
Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacija potvrđeno je da se redovno vrši dezinfekcija u urbanom i seoskim područjima ove opštine.
Štab je informisan da se  pod nadzorom nalazi 14 osoba, kao i da u karantinu trenutno nije smješteno nijedno lice.
Iz Policijske stanice Bratunac saopšteno je da nije bilo kršenja policijskog časa u poslednja 24 časa.
Iz Opštinskog štaba je najavljeno da će stanovnici Bratunca biti obaviješteni o mjeri zabrane kretanja za prvomajske praznike, koju će donijeti Republički štab za vanredne situacije.
Izvor: www.opstinabratunac.com