BRATUNAC: MJERE ZAŠTITE OD KORONA VIRUSA PRODUŽENE DO 17. AVGUSTA

Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu odlučio je danas da, u skladu sa odlukom Republičkog štaba, produži sve mjere koje su preduzete u cilju zaštite ljudi od virusa korona. Štab je na današnjoj sjednici konstatovao da je epidemiološka situacija u ovoj opštini zadovoljavajuća i da su tome, osim građana koji uglavnom poštuju preduzete mjere zaštite, znatno doprinijeli lokalna policija, komunalna policija i inspektori.

„Od početka epidemije u Bratuncu je registrovano ukupno 45 lica pozitivnih na virus korona, 35 lica je oporavljeno i trenutno je registrovano 10 pozitivnih na ovaj virus. U kućnoj izolaciji, osim pozitivnih, nalazi se još 18 osoba“, naveo je načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović.

Jedna od tema današnje sjednice štaba bila je radlokalnih trgovačkih i ugostiteljskih objekata u vanrednoj situaciji. Istaknuto je da se poštuje radno vrijeme u tim objektima, ali da ima problema, kada je u pitanju broj osoba koje borave u njima i da to treba riješiti.

„Štab je donio odluku da se to uradi u narednom periodu, a nadamo se da će i Republički štab za vanredne situacije razmišljati o tome da se odredi broj lica na osnovu površine prostora u objektima. Institucije, privreda, turizam i ugostiteljstvo moraju funkcionisati, ali se moraju poštovati sve preduzete mjere zaštite od virusa korona, jer je to pozitivno i za lica, koja se bave određenom djelatnošću“, ocijenio je Mlađenović i dodao:
„Najvažnije nam je da održimo zdravlje stanovništva i da nemamo veliki broj pozitivnih na virus korona, kao što je slučaj sa nekim opštinama, koje su manje od Bratunca“.

Na današnjoj sjednici odlučeno je da se odgode sve manifestacije, koje su prethodnih godina organizovane tokom avgusta. U skladu sa odlukom Opštinskog štaba za vanredne situacije, ove godine neće biti organizovana regata „Drinski slalom“, sajam „Dani maline“ i tradicionalni narodni vašar Makivije.

Izvor: opstinabratunac.com