Bratunac: Isporučeno 27 motokultivatora

U Bratuncu je danas podijeljeno 27 motokultivatora za lokalne poljoprivrednike koji se bave plasteničkom proizvodnjom. Projekat je realizovan od strane Opštine Bratunac i organizacije „Caritas“. Opština i „Caritas“ su isplatili po 35% novčanih sredstava, odnosno po 9 271 KM, dok su dobitnici motokultivatora učestovali sa 292,5 KM po motokultivatoru. Dobitnici su ukazali na značaj mašina koje su dobili, koje će im omogućiti lakše obrađivanje plastenika i iskoristili su priliku da se zahvale implementatorima.

„ Želim da se zahvalim organizaciji „Caritas“, takođe i Opštini za ovu donaciju motokultivatora koja mi mnogo znači. Imam plastenik u kome uzgajam paprika, paradajz koje prodajem i mnogo zemlje koje ručno obrađujem tako da će mi dosta olakšati rad.“, izjavio je Dževad Osmić iz sela Blječeva, jedan od dobitnika motokultivatora.

“Imam 60 duluma zemlje, pored toga imam maline i kupine .Ova donacija mi mnogo znači jer ću pomoću motokultivatora moći lakše i bolje da to obrađujem .” rekla je Cvija Živanović iz Kajića, dobitnica motokultivatora.

Predstavnici Opštine Bratunac i organizacije “Caritas” su predstavili projekat kroz upoznavanje sa njihovim značajem i očekivanjima kao i sa novčanim sredstvima koja su uložena.
„Ugovori sa korisnicima su potpisani prije petnaestak dana, a nakon uplate Opštine i samih korisnika danas smo u prilici da podijelimo motokultivatore. Nadamo se da će korisnici biti zadovoljni isporučenim mašinama. Nakon podjele ćemo korisnike uputiti kako se pale i na koji načn kopačice koriste.“, istakao je Elvedin Alić, savjetnik za povrtlarsku proizvodnju, organizacija „Caritas“.

Ševko Karić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Opštine Bratunac izjavio je da se projekat privodi kraju , ali da se saradnja sa organizacijom “Caritas” nastavlja, te da će se u toku današnjeg ili sutrašnjeg dana raspisati Javni poziv o nabavci i isporuci 20 plastenika korisnicima sa područja opštine Bratunac.

Piše: M.U.