Bratunac: Informacije sa sjednice kriznog štaba održane 21.4.2020.

Na sjednici Opštinskog štaba za vanredne sitacije u Bratuncu  dogovoreno da se, poslije jučerašnje dezinfekcije puteva i javnih površina, danas izvrši dezinfekcija stambenih zgrada, a nakon toga dezinfekcija i objekata lokalnih preduzeća koja rade.
Štab je upoznat da se pod nadzorom trenutno nalazi 12 osoba, tri su izašle iz nadzora, a u karantin je smještena jedna osoba. Navodeći ove podatke direktor Doma zdravlja Aleksandar Vasić istakao je da su testirane četiri osobe i da su svi negativni na virus korona, kao i osobe iz Srebrenice i Zvornika koje su, takođe, testirane.
Na sjednici je rečeno da je kontrolom utvrđeno da sve osobe poštuju mjeru nadzora, kao i da nije bilo kršenja  policijskog časa.
Štab je odobrio lokalnim poljoprivrednicima da prodaju svoje proizvode na gradskoj pijaci, uz upozorenje da se moraju pridržavati mjera zaštite od virusa korona, odnosno da poštuju određeno odstojanje i da obavezno nose zaštitne maske i rukavice.
Predstavnici Centra za socijalni rad i Crvenog krsta upoznali su članove štaba da, u saradnji sa angažovanim volonterima,  redovno dostavljaju pakete namirnica materijalno ugroženim licima koja živena području opštine Bratunac.
izvor: www.opstinabratunac.com